27 juli 2023

Bouw Zonnepark Wolvega van start gegaan

PowerField heeft de eerste paal geslagen voor Zonnepark Wolvega, gelegen in de Friese gemeente Weststellingwerf. Naar verwachting wordt de bouw in het najaar van 2023 afgerond, waarna het zonnepark ongeveer 1.500 gemiddelde Nederlandse huishoudens van duurzame stroom kan voorzien.

In 2018 is PowerField begonnen met de ontwikkeling van Zonnepark Wolvega. Het zonnepark krijgt een opgesteld vermogen van ongeveer vijf megawattpiek waarbij de zonnepanelen in een oost-west opstelling worden geplaatst.

Duurzame bestemming

Met de komst van Zonnepark Wolvega krijgt de locatie een nieuwe, duurzame bestemming. Het zonnepark wordt gebouwd op een voormalige paardenrenbaan, welke niet meer in gebruik is. Voorafgaand aan de bouw is het terrein volledig opgeruimd en opgeknapt. De locatie is omringd door bedrijventerreinen Noord-West en Schipsloot. De omliggende groensingels worden verjongd en aangevuld met extra beplanting, waardoor er relatief weinig zicht is op de panelen.

“Zonnepark Wolvega is een van de zeven zonneparken die PowerField bouwt in 2023”, vertelt Andre Rommers, Project Manager Execution Phase bij PowerField. ”Met de realisatie van dit project zetten we mooie stappen in de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Weststellingwerf en in de ambities van PowerField. PowerField kijkt dan ook zeer uit naar de oplevering.”

Bouw Zonnepark Wolvega

Andre Rommers (links) van PowerField en medewerkers van Goldbeck Solar (uitvoerder van de bouw) bij Zonnepark Wolvega

Zonnepark Wolvega - start bouw van bovenaf - PowerField
Bouw Zonnepark Wolvega van start gegaan - PowerField

Bekijk meer projecten

Zonneparken van PowerField