1 februari 2023

De Telegraaf | Zonnecelreus uit Wormer haalt half miljard kapitaal op: ’aanzienlijke schaalvergroting’

AMSTERDAM – Het Nederlandse PowerField, ontwikkelaar van velden met zonnepanelen, heeft bij buitenlandse investeerders rond een half miljard euro aan kapitaal opgehaald.

Het bedrijf voegt al enige tijd zonneparken toe. Het is gespecialiseerd in de ontwikkeling van landbouwgrond waarop dergelijke zonneparken, maar ook laadstations voor elektrische auto’s en batterijen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dankzij de kapitaalinjectie van €500 miljoen van het Amerikaanse investeringsfonds EIG en Landesbank Baden-Württemberg zegt dit bedrijf woensdag ’een aanzienlijke schaalvergroting’ te kunnen beginnen.

PowerField, met vestigingen in Groningen en Wormer, heeft nu voor rond 300 megawattpiek (Mwp) aan vermogen uit zonnecelprojecten in Nederland opgesteld. Dankzij de investeringen maakt het de komende jaren zonneparken met een capaciteit van 500 Mwp.

Het bedrijf verkocht al een serie van zijn projecten door aan investeringsbedrijven, zoals aan de Duitse levensverzekeraar Versicherungskammer en Blue Elephant. PowerField werd ook actief in Spanje en Frankrijk.

Laadpunten

Het heeft via zijn dochteronderneming PowerGo ook nog grote laadpunten voorzien van zonnepanelen, inmiddels 650 stuks.

Van Lanschot Kempen Investment Bank trad op als financieel adviseur van PowerField bij het aantrekken van de half miljard euro aan financiering.