21 juni 2023

Fleet & Mobility | Jumbo en PowerGo nemen eerste laadpalen voor klanten in gebruik

Klanten van Jumbo kunnen vanaf vandaag in Nieuwegein hun elektrische auto opladen. De winkels aan De Walnootgaarde en Galecop zijn de eerste winkels van Jumbo die over eigen snellaadpalen beschikken. De stroom voor de laadpalen wordt duurzaam opgewekt en is volledig afkomstig van Nederlandse zonne-energie. 

In samenwerking met PowerGo wil Jumbo een groot deel van haar winkels in Nederland en België voorzien van laadpunten. 

“Steeds meer klanten beschikken over een elektrische auto. Nu kunnen zij, terwijl zij boodschappen doen, gemakkelijk en snel hun auto opladen bij één van onze laadpalen”, zegt Anrico Maat, sales en operations directeur bij Jumbo Supermarkten. “We werken hard aan de CO2-reductie van onze winkels en tegelijkertijd willen we ook onze klanten helpen om de uitstoot te verminderen.”

Punten

Powergo plaats de laadpalen voor de Jumbo winkels. Volgens Ivo van Dam, helpt het bedrijf op die manier mee aan “de uitrol van het snellaadnetwerk”. Binnenkort worden er ook snellaadpalen geplaatst bij Jumbo winkels in Heel (Dorpsstraat), Ter Apel (Nederveen Cappelstraat), Krimpen aan den IJssel (de Korf) en Deurne (Schelde). Bij iedere laadbeurt ontvangen Jumbo klanten 25 punten. Deze punten kunnen klanten inwisselen voor gratis boodschappen en kortingen op abonnementen en dagjes uit.