20 juni 2023

Jumbo en PowerGo nemen eerste laadpalen voor klanten in gebruik in Nieuwegein

Klanten van Jumbo kunnen vanaf vandaag in Nieuwegein hun elektrische auto opladen. De winkels aan De Walnootgaarde en Galecop zijn de eerste winkels van Jumbo die over eigen snellaadpalen beschikken. De stroom voor de laadpalen wordt duurzaam opgewekt en is volledig afkomstig van Nederlandse zonne-energie. Binnenkort worden er ook snellaadpalen geplaatst bij Jumbo winkels in Heel (Dorpsstraat), Ter Apel (Nederveen Cappelstraat), Krimpen aan den IJssel (de Korf) en Deurne (Schelde).

In samenwerking met PowerGo, dochteronderneming van PowerField, wil Jumbo een groot deel van haar winkels in Nederland en België voorzien van laadpunten. Anrico Maat, Sales & Operations directeur bij Jumbo Supermarkten over het initiatief: “Steeds meer klanten beschikken over een elektrische auto. Nu kunnen zij, terwijl zij boodschappen doen, gemakkelijk en snel hun auto opladen bij één van onze laadpalen. We werken hard aan de CO2-reductie van onze winkels en tegelijkertijd willen we ook onze klanten helpen om de uitstoot te verminderen.”

Ivo van Dam, Chief Technology Officer van PowerGo: ‘’PowerGo plaatst voor Jumbo snellaadpalen door heel Nederland en België. Onze laadpunten zijn voorzien van 100% duurzame zonne-energie van Nederlandse bodem. Zo zetten we grote stappen in de uitrol van het snellaadnetwerk en bieden we bestuurders van elektrische auto’s een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing. We zijn er trots op dat de eerste locaties in gebruik worden genomen en verheugen ons op de verdere uitrol van de samenwerking met Jumbo.’’

Oplaadtijd

Bij iedere laadbeurt ontvangen Jumbo klanten 25 Jumbo Extra’s punten. Deze punten kunnen klanten inwisselen voor gratis boodschappen en kortingen op abonnementen en dagjes uit. De oplaadtijd is gelijk aan de gemiddelde tijd die de klant in de Jumbo winkel verblijft. Hierdoor is in veel gevallen de auto weer volledig opgeladen zodra de boodschappen zijn gedaan.

Laadpaal PowerGo Jumbo Nieuwegein
Laadpaal PowerGo Jumbo Nieuwegein
Laadpaal PowerGo Jumbo Nieuwegein