31 maart 2022

Jumbo en PowerGo plaatsen snellaadpunten bij winkels en La Place restaurants

Dit jaar start Jumbo met de plaatsing van snellaadpalen voor elektrische auto’s bij Jumbo winkels in Nederland en België en bij La Place restaurants. Klanten kunnen dan een winkel- of restaurantbezoek combineren met het opladen van hun elektrische auto. Bovendien sparen klanten Jumbo Extra’s punten tijdens het opladen. In samenwerking met PowerGo plaatst Jumbo dit jaar nog zo’n 150 laadpunten. Op termijn zal een groot deel van de Jumbo en La Place locaties voorzien zijn van laadpunten. Jumbo levert met de plaatsing van de laadpalen een belangrijke bijdrage aan de energietransitie van Nederland.

Impressie van de snellaadpaal bij een Jumbo supermarkt

Komende jaren moeten in Nederland nog vele laadpunten voor elektrische auto’s worden geplaatst om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Jumbo vindt het vanzelfsprekend om hieraan een bijdrage te leveren. Douwe Snel, directeur Franchise & Real Estate bij Jumbo: “Wij zetten continu stappen om onze bedrijfsvoering en gebouwen verder te verduurzamen en zien het als een verantwoordelijkheid om onze CO2-uitstoot te verminderen. Tegelijkertijd willen we klanten helpen bij een duurzamere leefstijl, zodat we samen het verschil kunnen maken. Met het aanbieden van laadfaciliteiten dragen we bij aan het toegankelijker maken van elektrisch rijden.”

Nederlandse zonne-energie

PowerGo plaatst voor Jumbo de palen met aansluitingen voor minimaal twee elektrische auto’s door heel Nederland en België. Jean-Louis Bertholet, CEO PowerGo: “Om de duurzaamheidsambities te halen zijn de komende jaren veel snelladers nodig voor het groeiend aantal elektrische auto’s. Samen met Jumbo zetten we een grote stap richting een landelijk dekkend netwerk. Het gaat om duurzaam opgewekte stroom die bovendien volledig afkomstig is van Nederlandse zonne-energie.”

Leuke extra’s voor klanten

Tijdens het laden sparen Jumbo klanten voor Jumbo Extra’s punten. Deze punten kunnen klanten inwisselen voor korting op boodschappen, abonnementen en dagjes uit. Ook handig: de oplaadtijd is precies gelijk aan de gemiddelde tijd die de klant in de Jumbo winkel verblijft. Hierdoor is in veel gevallen de auto opgeladen, zodra de boodschappen zijn gedaan.

Over PowerGo

Als dochteronderneming van PowerField garandeert PowerGo dat de elektriciteit voor 100% afkomstig is van Nederlandse zonne-energie, om zo te zorgen voor meer duurzaam energieverbruik en om de energietransitie te ondersteunen. Gezamenlijk met Ecotap, leverancier van de hardware van laadpalen, zijn al veel projecten gerealiseerd. Laadoplossingen voor alle bestuurders van elektrische auto’s en groene energie is een groot onderdeel van PowerGo’s ambitie.