18 juli 2023

Leerlingen krijgen rondleiding over Zonnepark Wanneperveen

Afgelopen week gaf PowerField leerlingen van Terra Meppel VO een rondleiding over Zonnepark Wanneperveen, als onderdeel van de activiteitendag van de middelbare school over duurzaamheid. 

Zonnepark Wanneperveen is ontwikkeld door en in eigendom van PowerField. Het zonnepark wordt gebouwd in de gemeente Steenwijkerland en wekt binnenkort een hoeveelheid energie op die gelijk staat aan het verbruik van ongeveer 8.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens op jaarbasis.

Daarbij wordt het zonnepark voorzien van een batterij van 52 megawattuur (MWh), waar zonne-energie in wordt opgeslagen. Dit is een van PowerFields eerste projecten waarbij de opwek van zonne-energie wordt gecombineerd met opslag.

Rondleiding Zonnepark Wanneperveen - PowerField
Rondleiding Zonnepark Wanneperveen - PowerField

Tijdens de rondleiding vertelden projectmanagers van PowerField de leerlingen over de werking van het zonnepark. Ook legden zij uit hoe de batterij overtollige zonne-energie efficiënt gaat opslaan voor later gebruik. Daarnaast vertelden zij dat een gedeelte van het projectgebied wordt benut voor landschappelijke inpassing en hoe het zonnepark helpt om de biodiversiteit te bevorderen. 

Andre Rommers, Project Manager bij PowerField: ”Met de combinatie van opwek en opslag van duurzame energie is Zonnepark Wanneperveen een project waar PowerField zeer trots op is. We zijn blij dat we onze passie voor duurzaamheid en zonne-energie met de leerlingen hebben kunnen delen.” Jeffrey Janssen, Project Manager bij PowerField, voegt toe: ”We zetten ons graag in om meer bewustzijn te creëren rondom duurzame energie. We geloven dat betrokkenheid van jongeren kan helpen om in de toekomst een positieve impact te hebben op het milieu.” 

Bekijk meer projecten

Zonneparken van PowerField