Zonnepark Borgercompagnie

PowerField heeft het initiatief om tussen Tripscompagnie en Borgercompagnie een zonnepark te realiseren. De aanvraag voor de omgevingsvergunning van dit plan is inmiddels in gang gezet. Vragen, opmerkingen en ideeën vanuit de omgeving zijn in het plan meegenomen. De panelen krijgen een hoogte van maximaal 1,8 meter. De groene randen hebben een breedte tot 250 meter en kunnen een natuurvriendelijke inrichting krijgen waarmee het zonnepark afgeschermd wordt. Verder is er in het plan ruimte voor lokaal eigenaarschap, bijvoorbeeld door een nieuw op te richten energiecoöperatie of door het oprichten van een gebiedsfonds.

Informatiebijeenkomst

In 2021 is er in Borgercompagnie een informatiebijeenkomst georganiseerd voor omwonenden. Hier heeft PowerField de plannen nader toegelicht en kregen mensen de mogelijkheid om mee te denken over het zonnepark, de landschappelijke inpassing en participatie. Tijdens deze bijeenkomsten zijn onder andere de volgende onderwerpen besproken:

  • Mogelijkheden voor landschappelijke inpassing, zoals over het hekwerk, groen, fietspaden en toegangswegen;
  • Profijt voor de omgeving, zoals deelname aan het lokaal eigenaarschap, bijdragen en korting op zonnepanelen;
  • Procedures;
  • Onderhoud van het zonnepark.

Aanvullende informatie

Onderstaande link weergeeft een visualisatie van de huidige en mogelijke situatie van het zonnepark. In het linkermenu zijn drie varianten te vinden: de huidige situatie, de situatie met zonnepanelen en de landschappelijke inpassing en de situatie zonder landschappelijke inpassing.

Daarnaast is er de volgende aanvullende informatie:

Reactieformulier en contact

Heeft u vragen, ideeën of andere zaken die u met ons wil delen over het zonnepark? Laat het ons weten door onderstaand reactieformulier in te vullen en deze te mailen naar info@powerfield.nl, of door het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

Voorbereiden
vergunning
Vergunning
verleend
SDE+
toegekend
Voorbereiden
bouw
Bouwen
zonnepark
In
bedrijfstelling
Zonnepark Wolvega - PowerField

Vermogen: 5 MWP
Status: In bedrijf

Bekijk zonnepark
Zonnepark Wanneperveen - PowerField

Vermogen: 28 MWP
Status: In bedrijf

Bekijk zonnepark
Zonnepark Vlagtwedde II

Vermogen: 101 MWP
Status: Vergund & SDE

Bekijk zonnepark