Zonnepark De Dreef

Het project is gelegen in de gemeente Borger-Odoorn. Het zonnepark is ongeveer 11 hectare, waarbij 14 megawattpiek aan zonnepanelen wordt geïnstalleerd. Dit staat ongeveer gelijk aan het verbruik van 3.800 gemiddelde Nederlandse huishoudens.

De bouw van het zonnepark zal begin 2023 van start gaan. De panelen krijgen een oost-west opstelling. Rondom het zonnepark wordt een haag aangeplant die het zicht op de zonnepanelen onttrekt.

Oplossing voor netcapaciteit in het gebied

In Nederland wordt steeds meer elektriciteit verbruikt en teruggeleverd. Daardoor wordt steeds vaker de maximale belastbaarheid van het elektriciteitsnet bereikt. In 2022 hebben PowerField en Enexis Netbeheer een nieuw soort overeenkomt afgesloten, waarbij PowerField een flexibele toegang heeft tot transportcapaciteit van het elektriciteitsnet op momenten dat die capaciteit beschikbaar is.

Voor Zonnepark De Dreef betekent dit dat de bestaande vaste aansluiting op momenten verkleint kan worden, waardoor er transportcapaciteit beschikbaar komt voor aanvragers die op de wachtlijst staan. Omdat er geen reguliere transportcapaciteit meer beschikbaar is, maakt PowerField gebruik van een batterij om hierin het op piekmomenten teveel aan opgewekte stroom op te slaan.

Bekijk onderstaande video waarin PowerField en Enexis Netbeheer uitleg geven over deze oplossing.

Oppervlakte
11 hectare
Opgesteld vermogen
14 MWp
Jaarlijkse opbrengst
13.300 MWh
Aantal huishoudens
3.800
Zonnepark Valthermond

Locatie Zonnepark De Dreef

Video: PowerField en Enexis Netbeheer werken samen aan een betere benutting capaciteit elektriciteitsnet

Voorbereiden
vergunning
Vergunning
verleend
SDE+
toegekend
Voorbereiden
bouw
Bouwen
zonnepark
In
bedrijfstelling
Wolvega

Vermogen: 5 MWP
Status: Voorbereiden bouw

Bekijk zonnepark
Wannerperveen

Vermogen: 28 MWP
Status: Bouwen zonnepark

Bekijk zonnepark
Zonnepark Vlagtwedde II

Vermogen: 101 MWP
Status: Vergund & SDE

Bekijk zonnepark