Zonnepark Emmen, Pottendijk

Zonnepark Emmen, Pottendijk

Het E-circuit Emmen – Pottendijk, gelegen op de voormalige driftbaan Test Track Thedinga, is voltooid en levert haar energie aan het elektriciteitsnetwerk. Bij het circuit is een carport systeem gebouwd welke ruimte geeft voor 240 voertuigen. Begin 2021 is er een snellaadpunt gerealiseerd van 60 kW, zodat de inwoners uit Emmen en omstreken hier direct op zonnestroom kunnen laden. Samen met de visiepartners Fastned, Solaroad en het Nuon Solar Team is het doel om het duurzaamste E-circuit ter wereld te realiseren. Het is het eerste project dat PowerField in eigen beheer heeft ontwikkeld en zelf heeft gebouwd.

Dubbel ruimtegebruik
De zonne-installatie is op een bijna 2 kilometer lange dijk gebouwd. De aanleg van deze dijk en de plaatsing van de zonnepanelen waren een enorme uitdaging, wat leerzaam is geweest voor de toepassing van dubbel ruimtegebruik. Hierdoor en door de carport is dit project echt een proeftuin voor technieken die nodig zijn om dubbel ruimtegebruik toe te gaan passen.

Op het terrein is ruimte beschikbaar waar PowerField meer wil onderzoeken naar de mogelijkheden voor innovatie op het gebied van duurzame energie, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een batterij voor het opslaan van de energie.

Oppervlakte
5 hectare
Opgesteld vermogen
5 MWp
Jaarlijkse opbrengst
4.750 MWh
Aantal huishoudens
1.350
Voorbereiden
vergunning
Vergunning
verleend
SDE+
toegekend
Voorbereiden
bouw
Bouwen
zonnepark
In
bedrijfstelling
Wolvega

Vermogen: 5,6 MWP
Status: Voorbereiden bouw

Bekijk zonnepark
default

Vermogen: 28 MWP
Status: Voorbereiden bouw

Bekijk zonnepark
default

Vermogen: 101 MWP
Status: Vergund & SDE

Bekijk zonnepark