Over ons

PowerField gelooft in zonne-energie. Naast vermindering van CO2-uitstoot is ook het rendement van zonnepanelen belangrijk. Onze missie is door middel van zonne-energie een schone, duurzame en leefbare wereld te scheppen voor de volgende generaties.

PowerField is gevestigd in Dokkum en sinds mei 2016 ook in Wormer en realiseert grondgebonden zonneparken, dit voor eigen rekening en risico. Momenteel werkt PowerField aan tientallen projecten waarbij draagvlak van de omgeving, betrokkenheid en duurzaamheid een belangrijke rol spelen.

Duurzaamheidsdoelstellingen

In het kader van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Nederlandse overheid heeft PowerField een concept ontwikkeld waarbij gronden worden opgekocht / gehuurd en omgezet naar een al of niet tijdelijk zonnepark. Doelstelling is om op de grote hoeveelheid braakliggende grond en voormalig beoogde bedrijventerreinen in Nederland zonneparken aan te leggen.

Zonnepanelen productie

Raad van advies PowerField

Dr. Henk Bleker

Dr. Henk Bleker was staatssecretaris voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Nu is hij voorzitter van een agrarische brancheorganisatie en lid van de adviesraad van PowerField.

Harm D. Post (voorzitter)

Harm D. Post was o.a. oud-directeur Groningen Seaports en maakt nu deel uit van RvA PowerField als voorzitter.

Prof. dr. Ad van Wijk

Ad van Wijk is duurzame energieondernemer en deeltijd Professor Future Energy Systems aan de TU Delft. Hij is eveneens verbonden aan KWR Water research institute, waar hij het onderzoeksprogramma Energie en Water vormgeeft. En hij is lid van de Noordelijke Innovation Board om de energietransitie te realiseren.

Sponsoring Nuon Solar Team

Als voorloper in Nederland op het vlak van duurzame energie is Powerfield een mooie partner van het Nuon Solar Team. De doelen die het Nuon Solar Team nastreeft komen dan ook enorm naar voren in de visie van Powerfield. Sinds 2017 is Powerfield partner van het Nuon Solar Team en de samenwerking wordt met veel enthousiasme naar buiten gebracht. Zo hebben we vorig jaar een evenement voor onze investeerders georganiseerd op de TU Delft. Alle investeerders van Powerfield hebben als één van de eerste een kijkje op de nieuwe Nuna9 gekregen, de nieuwste zonneauto waarmee het team in oktober 2017 wederom succesvol wereldkampioen is geworden.

En bij dit succes in Australië was Powerfield ook aanwezig. Met drie man sterk stonden ze in Adelaide om het team te ontvangen bij de finish van de 3000km durende race dwars door de outback. Dat succes hebben we dan ook samen gevierd in Adelaide en we hopen in de toekomst nog velen successen samen te vieren. Zo staat de volgende race in Zuid-Afrika al op de planning.

Sander Koot (Teamleider Nuna9): “Tijdens ons eerste gesprek met Powerfield ben ik meteen enthousiast geraakt over dit jonge bedrijf. Met een klein team weten ze grote projecten aan te pakken. Daarbij zoeken ze bij problemen meteen naar oplossingen, iets wat we met het Nuon Solar Team natuurlijk ook een heel jaar lang doen!”

Lisanne de Rooij (Marketing Nuna9): “Het enthousiasme van dit bedrijf slaat enorm over op het hele team. Het is fijn samenwerken met ze en daarbij werken zij natuurlijk aan duurzaamheid in Nederland, iets waar wij hard naar streven.”

Jelle van der Lugt (Teamleider Nuna9): “Het is prachtig om die gedeelde ondernemersgeest tussen het team en Powerfield te zien. Beiden zijn nog niet klaar met het vorige project of het volgende staat al op de planning. Samen houden we elkaar scherp en enthousiast.”

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Contact