Sponsoring

PowerField is sinds begin 2017 een van de trotse sponsoren van het Nuon Solar Team. Dit team van studenten van de TU Delft gaat met zelfontworpen zonneauto’s jaarlijks de strijd aan tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. En met succes: Het Nuon Solar Team is inmiddels al zes keer als 1e geëindigd, werd twee keer 2e en is door de winst met de razendsnelle Nuna9 in de laatste editie momenteel regerend wereldkampioen.

De ongekende kracht van de zon

De World Solar Challenge is een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonneauto’s: auto’s die volledig rijden op zonne-energie. Tijdens de race wordt een afstand van maar liefst 3.021 km afgelegd, dwars door de zinderende Australische outback.

Een kijk in de toekomst

Als voorloper in Nederland op het gebied van duurzame energie, was het partnerschap met het Nuon Solar Team een vanzelfsprekende keuze. Het is een mooie manier om de ontwikkelingen van (high-end) zonne-energie aangedreven auto’s te stimuleren én een prachtig voorbeeld van de zon als schone energievoorziening. Als inspiratie voor een wereld die alleen draait op hernieuwbare energie, met zonne-energie in de hoofdrol. Nu nog ondenkbaar, straks onmisbaar.

Nuon Solar Team over PowerField

Als voorloper in Nederland op het vlak van duurzame energie is PowerField een mooie partner van het Nuon Solar Team. De doelen die het Nuon Solar Team nastreeft komen dan ook enorm naar voren in de visie van PowerField. Sinds 2017 is PowerField partner van het Nuon Solar Team en de samenwerking wordt met veel enthousiasme naar buiten gebracht. Zo hebben we vorig jaar een evenement voor onze investeerders georganiseerd op de TU Delft. Alle investeerders van PowerField hebben als één van de eerste een kijkje op de nieuwe Nuna9 gekregen, de nieuwste zonneauto waarmee het team in oktober 2017 wederom succesvol wereldkampioen is geworden.

En bij dit succes in Australië was Powerfield ook aanwezig. Met drie man sterk stonden ze in Adelaide om het team te ontvangen bij de finish van de 3000km durende race dwars door de outback. Dat succes hebben we dan ook samen gevierd in Adelaide en we hopen in de toekomst nog velen successen samen te vieren. Zo staat de volgende race in Zuid-Afrika al op de planning.

Sander Koot (Teamleider Nuna9): “Tijdens ons eerste gesprek met PowerField ben ik meteen enthousiast geraakt over dit jonge bedrijf. Met een klein team weten ze grote projecten aan te pakken. Daarbij zoeken ze bij problemen meteen naar oplossingen, iets wat we met het Nuon Solar Team natuurlijk ook een heel jaar lang doen!”

Lisanne de Rooij (Marketing Nuna9): “Het enthousiasme van dit bedrijf slaat enorm over op het hele team. Het is fijn samenwerken met ze en daarbij werken zij natuurlijk aan duurzaamheid in Nederland, iets waar wij hard naar streven.”

Jelle van der Lugt (Teamleider Nuna9): “Het is prachtig om die gedeelde ondernemersgeest tussen het team en PowerField te zien. Beiden zijn nog niet klaar met het vorige project of het volgende staat al op de planning. Samen houden we elkaar scherp en enthousiast.”

Aftermovie Australië 2017

Meer weten over het Nuon Solar Team?

Lees meer