Sponsor Vattenfall Solar Team

PowerField is sinds begin 2017 een van de trotse sponsoren van het Vattenfall Solar Team. Voorheen waren ze bekend als het Nuon Solar Team, vanaf 2019 zijn ze omgedoopt naar het Vattenfall Solar Team.
Dit team van studenten van de TU Delft gaat met zelfontworpen zonneauto’s jaarlijks de strijd aan tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. En met succes: Het Vattenfall Solar Team is inmiddels al zes keer als 1e geëindigd, werd twee keer 2e en is door de winst met de razendsnelle Nuna9 in de laatste editie momenteel regerend wereldkampioen.

De ongekende kracht van de zon

De World Solar Challenge is een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonneauto’s: auto’s die volledig rijden op zonne-energie. Tijdens de race wordt een afstand van maar liefst 3.021 km afgelegd, dwars door de zinderende Australische outback.

Een kijk in de toekomst

Als voorloper in Nederland op het gebied van duurzame energie, was het partnerschap met het Vattenfall Solar Team een vanzelfsprekende keuze. Het is een mooie manier om de ontwikkelingen van (high-end) zonne-energie aangedreven auto’s te stimuleren én een prachtig voorbeeld van de zon als schone energievoorziening. Als inspiratie voor een wereld die alleen draait op hernieuwbare energie, met zonne-energie in de hoofdrol. Nu nog ondenkbaar, straks onmisbaar.

Vattenfall Solar Team over PowerField

Als voorloper in Nederland op het vlak van duurzame energie is PowerField een mooie partner van het Vattenfall Solar Team. De doelen die het Vattenfall Solar Team nastreeft komen dan ook enorm naar voren in de visie van PowerField. Sinds 2017 is PowerField partner van het Vattenfall Solar Team en de samenwerking wordt met veel enthousiasme naar buiten gebracht. Zo hebben we in 2017 een evenement voor onze investeerders georganiseerd op de TU Delft. Alle investeerders van PowerField hebben als één van de eerste een kijkje op de Nuna9 gekregen, de nieuwste zonneauto waarmee het team in oktober 2017 wederom succesvol wereldkampioen is geworden.

En bij dit succes in Australië was PowerField ook aanwezig. Met drie man sterk stonden ze in Adelaide om het team te ontvangen bij de finish van de 3000km durende race dwars door de outback. Dat succes hebben we dan ook samen gevierd in Adelaide en we hopen in de toekomst nog velen successen samen te vieren. In september 2018 is het team wederom op de eerste plaats geëindigd in Zuid-Afrika, dit tijdens de Sasol Solar Challenge.
In het najaar van 2019 is het resultaat helaas niet zo succesvol gebleken als voorgaande jaren. De nieuwe auto, de NunaX is met nog maar een kleine 300 kilometer te gaan volledig uitgebrand. De coureur bleef ongedeerd maar de race kon helaas niet worden voltooid.

Sander Koot (Teamleider Nuna9): “Tijdens ons eerste gesprek met PowerField ben ik meteen enthousiast geraakt over dit jonge bedrijf. Met een klein team weten ze grote projecten aan te pakken. Daarbij zoeken ze bij problemen meteen naar oplossingen, iets wat we met het Nuon Solar Team natuurlijk ook een heel jaar lang doen!”

Lisanne de Rooij (Marketing Nuna9): “Het enthousiasme van dit bedrijf slaat enorm over op het hele team. Het is fijn samenwerken met ze en daarbij werken zij natuurlijk aan duurzaamheid in Nederland, iets waar wij hard naar streven.”

Jelle van der Lugt (Teamleider Nuna9): “Het is prachtig om die gedeelde ondernemersgeest tussen het team en PowerField te zien. Beiden zijn nog niet klaar met het vorige project of het volgende staat al op de planning. Samen houden we elkaar scherp en enthousiast.”

Meer weten over het Vattenfall Solar Team?

Lees meer