28 november 2022

PowerField kiest Sunova Solar als leverancier voor zonnepanelen

Deze week kondigde Sunova Solar aan dat er een overeenkomst is getekend met PowerField voor de levering van zonnepanelen. Sunova zal in totaal 122 megawatt (MW) aan geavanceerde zonnepanelen leveren voor zonneparken in Nederland, welke door PowerField worden ontwikkeld.   

Volgens deze overeenkomst zal Sunova Solar eind december 2022 122 MW aan zonnepanelen leveren voor PowerField. Voor PowerField’s zonneparken zullen hoog-efficiënte Hi-Milo serie 545 W zonnepanelen van Sunova Solar worden gebruikt. Deze modules zijn uitgerust met geavanceerde celtechnologie en worden geproduceerd met ultramoderne, volledig geautomatiseerde apparatuur voor moduleproductie.

Jean-Louis Bertholet, Chief Executive Officer (CEO) van PowerField: “We zijn verheugd de overeenkomst met Sunova Solar te hebben ondertekend en kijken uit naar de samenwerking. De zonnepanelen zullen ons helpen onze zonneparken te realiseren, en hiermee ongeveer 60.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens van duurzame energie voorzien en jaarlijks meer dan 150.000 ton CO2-uitstoot voorkomen. Dit is een belangrijke bijdrage aan de energietransitie in Nederland en aan ons doel om binnen vijf jaar 1.000 MW aan operationele zonneparken te bezitten.”  

William Sheng, Chief Executive Officer (CEO) van Sunova Solar: “We zijn erg trots op de samenwerking met PowerField bij deze belangrijke projecten in Nederland, die op wederzijds vertrouwen zijn gebaseerd. Dit partnerschap zal onze aanwezigheid en concurrentiepositie in deze regio verder uitbreiden.” Hij vertelt ook: “Vanwege de enorme hoeveelheid hernieuwbare elektriciteit die deze projecten zullen opwekken, is het een indrukwekkende mijlpaal in het realiseren van onze visie om onze modules verder te leveren aan grote projecten op utiliteitsschaal, naast de residentiële, commerciële en industriële dakenmarkten waar we al succesvol in zijn. 

PowerField

Jean-Louis Bertholet, CEO van PowerField, en Gerard Scheper, Sales & Marketing Director Northern Europe van Sunova Solar proosten op de deal die de bedrijven hebben gesloten.

Bekijk onze zonneparken