29 augustus 2023

PowerField neemt ontwikkeling drijvend zonnepark Raalte over van Sunrock

PowerField heeft het project voor een drijvend zonnepark in de gemeente Raalte overgenomen van Sunrock. Het zonnepark wordt gerealiseerd op de Rekoplas, een voormalige zandwinplas gelegen tussen Raalte en Lemelerveld.

De bouw van het zonnepark start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024. Het drijvende zonnepark krijgt een vermogen van ongeveer dertien megawattpiek, waarbij de zonnepanelen in een oost-west opstelling worden geplaatst. Hierdoor kunnen circa 3.750 gemiddelde Nederlandse huishoudens van duurzame stroom worden voorzien. In het tweede kwartaal van 2024 staat de oplevering gepland.

Er wordt op diverse manieren rekening gehouden met de inpassing in de omgeving. Langs de oevers worden meerdere verbeteringen toegepast om de biodiversiteit van de plas te stimuleren. Daarnaast blijft er langs de randen van het park een brede strook open water. Hierdoor blijven de natuurwaarden behouden en worden deze versterkt.

Dit project is na Zonnepark Hattemerbroek het tweede drijvende zonnepark dat PowerField realiseert. “We zijn verheugd dat we deze unieke kans hebben om dit bijzondere, drijvende zonnepark over te nemen en te realiseren”, zegt Jochum van Grinsven, Project Manager bij PowerField. “Met deze overname en ontwikkeling zetten we een belangrijke stap in onze ambities voor een duurzame wereld. Tegelijkertijd dragen we bij aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Raalte en de lokale energiecoöperatie Stichting Duurzaam Luttenberg.”

Schets drijvend Zonnepark Raalte Rekoplas

Een schetsontwerp (geen definitief ontwerp) van het drijvende zonnepark.

Bekijk meer projecten

Zonneparken van PowerField