14 februari 2023

PowerField sluit contract met Goldbeck Solar voor de realisatie van 108 MWp aan zonneparken

PowerField is een samenwerking aangegaan met Goldbeck Solar voor de bouw van zeven van PowerField’s zonneparken. Samen hebben de zonneparken een vermogen van ongeveer 108 MWp. 

Korte bouwtijden maken projecten uitdagend 

“De zonneparken bevinden zich op verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Samen kunnen ze bijna 30.000 Nederlandse huishoudens van groene stroom voorzien”, vertelt Ivo van Dam, Chief Technology Officer van PowerField. “De projecten worden momenteel voorbereid voor realisatie en moeten dit jaar online gaan.” 

‘’De korte bouwtijd voor de zonneparken is de grootste uitdaging voor Goldbeck Solar”, zegt de verantwoordelijke verkoopingenieur, Danijel Zgaljic. ‘’Het streven is om alle projecten tussen mei en november af te ronden. ’’ Ivo van Dam: “Goldbeck Solar kennen we als een ervaren en betrouwbare partner. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de projecten op tijd af zijn.” 

Energieopslag in batterijen 

Een van de projecten bevindt zich in Wanneperveen. Dit zonnepark wordt vanwege de beperkte netcapaciteit aangevuld met een batterijoplossing. Overtollige energie die wordt geproduceerd door het zonnepark wordt opgeslagen in een batterij, waarmee de capaciteitsproblemen die zich voordoen binnen het Nederlandse elektriciteitsnetwerk worden verminderd.  

Ook bij de andere projecten is er rekening mee gehouden om deze in de toekomst te voorzien van een batterij. Zo wil PowerField ervoor zorgen dat de geproduceerde energie zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt. Daarbij wordt een deel van de opwekte energie gebruikt voor de laadoplossingen voor elektrische auto’s van PowerGo, de dochteronderneming van PowerField. 

Groene stroom voor bijna 30.000 Nederlandse huishoudens 

De zeven zonneparken hebben na oplevering een vermogen van ruim 108 MWp.  Zonnepark Doorsneeweg heeft een vermogen van bijna 2 MWp. Verder zijn er de zonneparken Hollandscheveld I en II, die samen een vermogen hebben van ruim 52 MWp. De overige projecten zijn Wolvega (5 MWp), Wanneperveen (33 MWp) en Heino I en II (samen 16 MWp). In totaal staat dit gelijk aan het verbruik van bijna 30.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens. 

Bekijk hier onze projecten