14 april 2022

PowerGo plaatst snellaadpalen bij eerste Basic-Fit locatie

In Hoofddorp kunnen bezoekers aan Basic-Fit Toolenburg met een elektrische auto binnenkort gebruik maken van verschillende snellaadpunten. De laadpalen leveren 100% zonne-energie. Deze energie is afkomstig van de zonneparken van PowerField, het moederbedrijf van PowerGo.

In de eerste instantie worden er vijf snellaadpunten van 30 kilowatt geplaatst. Deze zijn flexibel uit te breiden naar negen laadpunten. Daarnaast wordt er een 180 kilowatt hypercharger geplaatst, waar twee auto’s tegelijk kunnen opladen. Dankzij deze slimme mix van snelladers kan een klant na het sportschoolbezoek weer met een volle accu vertrekken.

Impressie van de PowerGo-laadpunten bij Basic-Fit Toolenburg

Pilot in Hoofddorp

In de aankomende maanden zal gestart worden met de realisatie van de laadpunten bij Basic-Fit Toolenburg in Hoofddorp. De laadpunten zullen 24 uur per dag en gedurende het hele jaar toegankelijk zijn.

Basic-Fit en PowerGo gaan na deze pilot ook de andere Basic-Fit locaties in Nederland onderzoeken. ‘We kijken zeer uit naar de realisatie van de pilot locatie in Hoofddorp.’, vertelt Jean-Louis Bertholet, CEO van PowerField en PowerGo. ‘We zijn verheugd een duurzame service te kunnen bieden voor alle klanten van Basic-Fit.’

Opladen met zonne-energie

PowerGo streeft ernaar om de komende jaren een van de grootste laadpuntexploitanten in Europa te worden. Up-to-date en gebruiksvriendelijke technologie staat centraal in onze dienstverlening. Gezamenlijk met Ecotap, leverancier van de hardware van de laadpalen, zijn al veel verschillende projecten gerealiseerd.

Als dochterbedrijf van PowerField garandeert PowerGo dat de elektriciteit voor 100% uit de zonneparken van PowerField afkomstig is, om zo te zorgen voor meer duurzaam energieverbruik en om de energietransitie te ondersteunen. Laadoplossingen voor alle EV-bestuurders en groene energie is een groot onderdeel van PowerGo’s ambitie.

Ook geïnteresseerd in laadpalen op uw locatie? Neem contact met ons op.

Impressies van de PowerGo-laadpunten bij Basic-Fit Toolenburg