Zonnepark Borgercompagnie

PowerField heeft het initiatief om tussen Tripscompagnie en Borgercompagnie een zonnepark te realiseren. De aanvraag voor de omgevingsvergunning van dit plan is inmiddels in gang gezet. De panelen krijgen een hoogte van maximaal 1,8 meter. De groene randen hebben een breedte variërend van 30 tot 150 meter en kunnen een natuurvriendelijke inrichting krijgen waarmee het zonnepark afgeschermd wordt. Verder wordt vijf hectare van het zonnepark beschikbaar gesteld voor 100% lokaal eigenaarschap, bijvoorbeeld door een nieuw op te richten energiecoöperatie of door het oprichten van een gebiedsfonds.

Informatiebijeenkomsten

Begin juli zijn er in Borgercompagnie informatiebijeenkomsten georganiseerd voor omwonenden. Hier heeft PowerField de plannen nader toegelicht en kregen mensen de mogelijkheid om mee te denken over het zonnepark, de landschappelijke inpassing en participatie. Tijdens deze bijeenkomsten zijn onder andere de volgende onderwerpen besproken:

  • Mogelijkheden voor landschappelijke inpassing, zoals over het hekwerk, groen, fietspaden en toegangswegen
  • Profijt voor de omgeving, zoals deelname aan het lokaal eigenaarschap, bijdragen en korting op zonnepanelen
  • Procedures
  • Onderhoud van het zonnepark

Aanvullende informatie

Onderstaande link weergeeft een visualisatie van de huidige en mogelijke situatie van het zonnepark. In het linkermenu zijn drie varianten te vinden: de huidige situatie, de situatie met zonnepanelen en de landschappelijke inpassing en de situatie zonder landschappelijke inpassing.

 

Via de volgende link kunt u de presentatie uit de informatiebijeenkomsten in Borgercompagnie downloaden en bekijken:

 

Via de volgende link vindt u informatie over de ruimtelijke onderbouwing van het zonnepark:

 

Via de volgende bestanden kunt u de concepten van de dwarsprofielen van het zonnepark bekijken:

 

Heeft u vragen, ideeën of andere zaken die u met ons wil delen over het zonnepark? Laat het ons weten door onderstaand reactieformulier in te vullen en deze te mailen naar info@powerfield.nl, of door het contactformulier in te vullen.

PowerField

Contactformulier

Heeft u vragen, ideeën of andere zaken die u met ons wil delen over het zonnepark? Laat het ons weten door onderstaand contactformulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
PowerField

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

PowerField