Zonnepark Buinerveen

Zonnepark Buinerveen

De locatie is gelegen aan de Paardetangendijk in het Hunzedal in het buitengebied van Buinerveen. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de N374. De vorm van het zonnepark volgt de contouren van het ontginningslint Buinen – Buinerveen – Nieuw Buinen. Hier wonen in totaal circa 6.400 mensen. Bij gemiddeld 2,2 personen per huishouden, betekent dit dat er ongeveer 2.900 huishoudens zijn. In de omgeving zijn daarnaast ook veel agrarisch bedrijven gelegen die veel meer energie verbruiken dan een gemiddeld huishouden. De grootte van het zonnepark sluit dan ook aan bij de energiebehoefte in de omgeving.

Oppervlakte
35 hectare
Op te stellen vermogen
45,2 MWp
Aantal huishoudens
13.600

Het gehele plangebied is circa 41 hectare groot, maar niet het gehele plangebied is ingericht als zonnepark. Het park is landschappelijk ingepast, waarvoor circa 5 hectare (ofwel 12%) niet benut wordt. Daarnaast zijn er onderhoudspaden en tussenruimte tussen de panelen en wordt er een wandelroute met uitzichtpunt aangelegd. De oppervlakte van het zonnepark zelf bedraagt circa 35 hectare.

Met een geïnstalleerd vermogen van circa 45 MWp gaat het om ongeveer 139.686 reguliere zonnepanelen. Ter indicatie, dit staat gelijk aan het verbruik van circa 13.600 gemiddelde Nederlandse huishoudens (verbruik per jaar 3.300 KWh).

Inrichtingsplan zonnepark
Om het zonnepark op een juiste wijze landschappelijk in te passen, is door adviesbureau Eelerwoude een inrichtingsplan opgesteld. Op basis van de kenmerken van het landschap en de omgeving is het inrichtingsplan opgesteld. Hierbij is gekeken naar de schaalniveaus van het landschap, de kavel en het object.

Zonnepark Buinerveen is eind 2020 voltooid

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.