Zonnepark Emmen, Pottendijk

Het E-circuit Emmen – Pottendijk, gelegen op de voormalige driftbaan Test Track Thedinga, is voltooid en levert haar energie aan het elektriciteitsnetwerk. Bij het circuit is een carport systeem gebouwd welke ruimte geeft voor 240 voertuigen. Begin 2021 is er een snellaadpunt gerealiseerd van 60 kW, zodat de inwoners uit Emmen en omstreken hier direct op zonnestroom kunnen laden. Samen met de visiepartners Fastned, Solaroad en het Nuon Solar Team is het doel om het duurzaamste E-circuit ter wereld te realiseren. Het is het eerste project dat PowerField in eigen beheer heeft ontwikkeld en zelf heeft gebouwd.

Dubbel ruimtegebruik

De zonne-installatie is op een bijna 2 kilometer lange dijk gebouwd. De aanleg van deze dijk en de plaatsing van de zonnepanelen waren een enorme uitdaging, wat leerzaam is geweest voor de toepassing van dubbel ruimtegebruik. Hierdoor en door de carport is dit project echt een proeftuin voor technieken die nodig zijn om dubbel ruimtegebruik toe te gaan passen.

Op het terrein is ruimte beschikbaar waar PowerField meer wil onderzoeken naar de mogelijkheden voor innovatie op het gebied van duurzame energie, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een batterij voor het opslaan van de energie.

Nieuws

Oppervlakte
5 hectare
Opgesteld vermogen
5 MWp
Jaarlijkse opbrengst
4.750 MWh
Aantal huishoudens
1350

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.