Zonnepark Emmen, Pottendijk

Zonnepark Emmen, Pottendijk

Eerste energie voor E-circuit Emmen

Het E-circuit aan de Veenakkers in Emmen (Pottendijk) heeft gisteren haar eerste energie geleverd. Vandaag om 13:30 stond de teller op 3600 kWh, precies genoeg om 1 gemiddeld huishouden van elektriciteit te voorzien.

Technische gegevens
De installatie bestaat uit 10.868 panelen van 440 Watt per stuk. Het kan jaarlijks voor 1250 huishoudens elektriciteit voorzien. De eerste schep is ook in de grond gezet voor de volgende fase, een carport systeem. Dit carport systeem wordt de aankomende maanden gebouwd en zal uit 2862 panelen bestaan met 445 Watt per stuk, genoeg voor nog eens 330 huishoudens per jaar.

Dubbel ruimtegebruik
De zonne-installatie is op een bijna 2 km lange dijk gebouwd. De aanleg van deze dijk en de plaatsing van de zonnepanelen zijn een enorme uitdaging geweest. Deze uitdagende omstandigheden hebben ons veel geleerd over deze toepassing van dubbel ruimtegebruik. Hierdoor en door de in aanbouw zijnde carport is dit project echt een proeftuin voor technieken die wij nodig hebben om dubbel ruimtegebruik toe te gaan passen.

Ook laden op zonnestroom
In december of januari zal er tevens net buiten het park een snellaadpunt gerealiseerd worden van 60 kW, zodat de inwoners uit Emmen en omstreken hier direct op zonnestroom kunnen laden.

Toekomst E-circuit
De verwachting is dat de gehele installatie in februari 2021 gereed zal zijn. Dat zal meteen het startschot zijn om de exploitatie van het E-circuit vorm te gaan geven.

Oppervlakte
5 hectare
Op te stellen vermogen
4,8 MWp
Aantal huishoudens
1.250
logo e-circuit emmen

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.