Zonnepark Emmen, Pottendijk

Zonnepark Emmen, Pottendijk

Test Track Thedinga B.V.(afgekort TTT) was een circuit dat in 2012 is gebouwd door de familie Thedinga. Het testcircuit is gelegen in het geluidscentrum Pottendijk aan de Veenakkers 25 te Emmer Compascuum. Het terrein is circa 17 hectare groot. Dit testcircuit met gronden is in 2016 verkocht.

Het TTT heeft na de verkoop een nieuwe naam gekregen; het E-Circuit Emmen B.V. Het terrein is verworden tot een multifunctioneel evenemententerrein met asfaltcircuit (843 m). Het is de bedoeling met het E-Circuit het duurzaamste circuit ter wereld te ontwikkelen. Dit krijgt vorm door het elektrisch racen en het testen van elektrische auto’s te faciliteren. Vooruitstrevende (duurzame) automerken zoals BMW en Tesla, maar ook andere merken kunnen hiervan gebruik maken. Voor deze activiteiten is stroomopwekking nodig. Minstens 50% van de stroom opgewekt uit het zonnepark wordt gebruikt voor het racen en testen van de elektrische auto’s. Ook zal enige bebouwing ten behoeve van het testen van de auto’s, de stroomopwekking en de pitstraat moeten worden gerealiseerd.

Zonnepark

Het E-Circuit zal deels als zonnepark worden ingericht en geëxploiteerd worden door PowerField. Het voornemen is om hier een zonnepark te realiseren van circa 4,5 megawattpiek (MWp), bestaande uit circa 17.000 zonnepanelen. Een dergelijk zonnepark op deze locatie kan op jaarbasis ongeveer evenveel stroom produceren als circa 1.157 gemiddelde Nederlandse huishoudens (verbruik 3.500 kWh per jaar) verbruiken.

Oppervlakte
5 hectare
Op te stellen vermogen
4,5 MWp
Verwachte jaarlijkse opbrengst
4.050 MWh
Aantal huishoudens
1.157
logo e-circuit emmen

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.