Zonnepark Hattemerbroek

Zonnepark Hattemerbroek

De locatie voor het drijvend zonnepark is gelegen binnen ‘landgoed Noorderhoek’. De projectlocatie is in totaal ruim 42 hectare groot. Daarvan is circa dertien hectare bestemd als bos. Ongeveer drie hectare is bestemd voor wonen; de twee landhuizen, een beheerderswoning en tuin. De beoogde plannen voor het landgoed worden intact gelaten; er wordt immers een drijvend zonnepark aangelegd.
De gehele plas is circa 25 hectare groot. Ondanks dat het zonnepark zo efficiënt mogelijk wordt ingericht, wordt niet de gehele plas benut. Rondom het zonnepark wordt een strook van minimaal 10 meter open water aangehouden en gezien de rechtlijnige opstelling zijn er overhoeken. Redenen hiervoor zijn dat dit praktisch niet kan, in het kader van veiligheid (niet te bereiken) en dat PowerField een gedeelte open water wil behouden voor flora/fauna. Tenslotte dienen er ook onderhoudspaden tussen de panelen in te worden aangelegd. Met een omtrek van circa 2 kilometer en aanwezige overhoeken, betekent dit dat ruim 2 hectare open water wordt behouden. Dit komt overeen met circa 9% van het wateroppervlak.

Bezien vanuit de gehele projectlocatie wordt daarmee ongeveer 52% van de ruimte benut voor het zonnepark. De overige ruimte wordt benut voor natuur/bos en water (41%) en wonen (7%).

In totaal wordt het zonnepark bruto (panelen plus de onderhoudspaden) ongeveer 22,3 hectare groot. In totaal kunnen hier 81.981 panelen (met een opbrengst van 270 Wp) worden geplaatst. Hierdoor wordt een zonnepark van 22,13 MWp gerealiseerd. Een dergelijk zonnepark op deze locatie kan op jaarbasis (rekening houdend met 950 vollasturen) 21.028 MWh aan stroom produceren. Een technisch inrichtingstekening met boven- en zijaanzichten van het zonnepark, is opgenomen in bijlage 4.

21.028 MWh staat gelijk aan het verbruik van ruim 6.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens (rekening houdend met een verbruik per jaar van 3.500 KWh). Dit komt overeen met vermeden CO2- uitstoot van ruim 9.600 ton per jaar.

Oppervlakte
22,3 hectare
Op te stellen vermogen
22,13 MWp
Verwachte jaarlijkse opbrengst
21.028 MWh
Aantal huishoudens
6.000
Vermeden CO2 uitstoot
9.600 ton

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Realisatie & Exploitatie B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Disclaimer: De gegevens die u hier invoert zullen eenmalig worden gebruikt om uw bericht te beantwoorden. Uw gegevens worden na gebruik verwijderd en zullen niet worden gebruikt voor mailingen of worden gedeeld met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.