Zonnepark Hattemerbroek

Zonnepark Hattemerbroek

De locatie voor het drijvend zonnepark is gelegen binnen landgoed Noorderhoek te Hattemerbroek. De projectlocatie is in totaal ruim 42 hectare groot. Daarvan is ongeveer 13 hectare bestemd als bos en ongeveer 3 hectare voor wonen. De beoogde plannen voor het landgoed worden intact gelaten.

In totaal wordt het drijvend zonnepark ongeveer 15 hectare groot. Het water zorgt voor een natuurlijke koeling, waardoor er meer duurzame energie kan worden opgewekt. Het opgestelde vermogen bestaat uit zo’n 13,5 MWp gerealiseerd, wat op jaarbasis bijna 12.500 MWh aan stroom zal produceren. Dit staat ongeveer gelijk aan het verbruik van 3.800 gemiddelde Nederlandse huishoudens.

Landschappelijke inpassing

De zandwinplas is zo’n 25 hectare groot. Niet de gehele plas wordt benut, een gedeelte wordt ter verdieping en realisatie van natuur niet ingericht met zonnepanelen. Rondom het zonnepark wordt een strook van minimaal 10 meter open water aangehouden en gezien de rechtlijnige opstelling zijn er zogenaamde overhoeken. Deze hoeken worden niet gebruikt voor de aanleg van zonnepanelen. PowerField hecht waarde aan het behoud en ontwikkeling van aanwezige flora en fauna.

Oppervlakte
15 hectare
Opgesteld vermogen
13,5 MWp
Jaarlijkse opbrengst
12.500 MWh
Aantal huishoudens
3.800

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.