Zonnepark Hattemerbroek

Zonnepark Hattemerbroek

De locatie voor het drijvend zonnepark is gelegen binnen ‘landgoed Noorderhoek’. De projectlocatie is in totaal ruim 42 hectare groot. Daarvan is circa dertien hectare bestemd als bos. Ongeveer drie hectare is bestemd voor wonen; de twee landhuizen, een beheerderswoning en tuin. De beoogde plannen voor het landgoed worden intact gelaten; er wordt immers een drijvend zonnepark aangelegd.

De zandwinplas is circa 25 hectare groot. Ondanks dat het zonnepark zo efficiënt mogelijk wordt ingericht, wordt niet de gehele plas benut. Een gedeelte van de plas wordt conform het plan ter verdieping en realisatie van natuur niet ingericht met zonnepanelen. Rondom het zonnepark wordt een strook van minimaal 10 meter open water aangehouden en gezien de rechtlijnige opstelling zijn er zogenaamde overhoeken. Deze hoeken worden niet gebruikt voor de aanleg van zonnepanelen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de aanleg van zonnepanelen in overhoeken, praktisch niet uitvoerbaar is in het kader van veiligheid. Daarbij hecht PowerField waarde aan het behoud en ontwikkeling van aanwezige flora en fauna.

Het vermogen
In totaal wordt het zonnepark bruto (panelen plus de onderhoudspaden) ongeveer 15 hectare groot. In totaal kunnen hier 44.640 panelen worden geplaatst. Hierdoor wordt een zonnepark van circa 13,5 MWp gerealiseerd. Een dergelijk zonnepark op deze locatie kan op jaarbasis (rekening houdend met 950 vollasturen) bijna 12.500 MWh aan stroom produceren. 12.500 MWh staat gelijk aan het verbruik van circa 3.800 gemiddelde Nederlandse huishoudens (rekening houdend met een verbruik per jaar van 3.500 KWh). Dit komt overeen met vermeden CO2-uitstoot van ruim 7.300 ton per jaar.

Oppervlakte
15 hectare
Op te stellen vermogen
13,5 MWp
Verwachte jaarlijkse opbrengst
12.500 MWh
Aantal huishoudens
3.800

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.