Zonnepark Hollandscheveld

Zonnepark Hollandscheveld

De gemeente Hoogeveen heeft ambities op het gebied van duurzaamheid en ziet op deze locatie mogelijkheden voor een grondgebonden zonnepark. Hierop heeft PowerField de mogelijkheden verder onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat het mogelijk is om hier een grondgebonden zonnepark te bouwen.

Locatie
De locatie is gelegen aan de Meerboomweg-Zuid in het buitengebied van Hollandscheveld in de gemeente Hoogeveen. Aan deze weg zijn agrarische gronden gelegen met een gezamenlijke oppervlakte van circa 27 hectare. Een gedeelte hiervan, circa 24 hectare, wil PowerField inzetten om een grondgebonden zonnepark te ontwikkelen. PowerField heeft de verwachting hier een zonnepark van circa 25 MWp te kunnen realiseren. Zoals gesteld zal niet het gehele plangebied met zonnepanelen bebouwd worden. Zo valt er ruimte af voor landschappelijke inpassing, paden en ruimtes tussen de panelen.

Operationeel
Zodra het zonnepark is gerealiseerd zal het worden beheerd. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het onderhoud van de systemen, maar ook het monitoren van het zonnepark en diverse administratieve werkzaamheden. Bij voorkeur zal dit gedaan worden met lokale partijen.

Dubbelgebruik
PowerField wil het terrein onderhouden doormiddel van dubbelgebruik. Zoals schapen te laten grazen tussen de panelen, dit kan bijvoorbeeld in samenwerking met een lokale ondernemer. Per hectare kunnen ongeveer acht schapen grazen.

Aan het einde van de looptijd van circa 25 jaar zal de eigenaar van het zonnepark de grond weer opleveren in haar oorspronkelijke staat. Vanaf dat moment kunnen de gronden benut worden voor welk agrarisch gebruik dan ook wenselijk is.

Bekijk het landschappelijke inrichtingsplan hier
Oppervlakte
24 hectare
Op te stellen vermogen
25 MWp
Verwachte jaarlijkse opbrengst
24.000 MWh
Aantal huishoudens
6.900

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.