Zonnepark Midden-Groningen

Zonnepark Midden-Groningen

In 2016 presenteerde PowerField het plan voor het zonnepark in de gemeente Midden-Groningen en is de vergunning verleend. Voor het project werkte PowerField samen met Chint Solar / Astronergy, welke voor de realisatiefase heeft gezorgd. Eind 2019 is zonnepark Midden-Groningen op het net aangesloten.

Zonnepark Midden-Groningen was tijdens de realisatie één van de grootste zonneparken van de Benelux. De zonnepanelen, met een gezamenlijk vermogen van 103 MWp, kunnen jaarlijks ruim 32.000 huishoudens van elektriciteit voorzien.

Landschappelijke inpassing

Een deel van de landschappelijke inpassing is open gelaten, zodat er samen met bewoners invulling aan kon worden gegeven. Langs het zonnepark is een gevarieerde zone ontstaan, waarbinnen de zichtbaarheid van het zonnepark is verminderd en extra aandacht is geschonken aan de ecologie.

Om het zonnepark zoveel mogelijk aan het zicht te onttrekken, zijn er ongeveer 12.000 bomen geplant. Een natuurstrook is gerealiseerd tussen de huizen en het zonnepark, met verschillende soorten bloemen en grassen. De biodiversiteit wordt gestimuleerd doordat vogels ongestoord kunnen broeden en doordat de bloemen en grassen insecten aantrekken. Schapen houden het gras in het gebied kort en zorgen voor bemesting. In samenwerking met Kenniscentrum Akkervogels zijn de ecologische waarden in het gebied versterkt; de locatie is niet alleen geschikt om duurzame energie op te wekken, maar ook om de natuurwaarden in het gebied te vergroten.

Nieuws

Oppervlakte
110 hectare
Opgesteld vermogen
103 MWp
Jaarlijkse opbrengst
100.000 MWh
Aantal huishoudens
28.000

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.