Zonnepark Midden-Groningen

Zonnepark Midden-Groningen

Bouw zonnepark Midden-Groningen (103 megawattpiek) van start

De bouw van zonnepark Midden-Groningen – 103 megawattpiek – is van start gegaan. De geplande bouwperiode van Chint Solar / Astronergy loopt van eind januari tot en met oktober.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State keurde afgelopen november de omgevingsvergunning voor zonnepark Midden-Groningen (Sappemeer) goed. De vergunning werd hiermee onherroepelijk en de realisatiefase kan daardoor van start.

De eerste stap van de bouw is het bouwen van het hek en de werkgebouwen. Dat neemt ongeveer een week in beslag. Vanaf februari worden de stellages geplaatst. Op deze stellages plaatst men uiteindelijk de zonnepanelen. Om ze stevig vast te zetten, worden de palen van de stellages in de grond verankerd. Als het goed is, levert dit minimale geluidsoverlast op omdat het maar kleine palen zijn die een meter de grond in worden geheid. Volgens de planning is het plaatsen van de palen eind juli 2019 gereed.

Vrachtwagens moeten de materialen af- en aanvoeren. Tot de zomer is er dagelijks vrachtverkeer; vanaf juni wordt het minder. De bouwwerkzaamheden vinden volgens Chint Solar plaats op doordeweekse dagen. De bouwers starten vroeg in de ochtend. In de avond of in het weekend vinden er geen werkzaamheden meer plaats, tenzij de voortgang van het werk dat absoluut noodzakelijk maakt.

‘Wij vinden het belangrijk dat omwonenden en geïnteresseerden goed op de hoogte zijn over het verloop van de werkzaamheden. Chint Solar heeft daarom Hans Nillesen aangesteld als projectdirecteur. Hij begeleidt de bouw’, aldus Chint Solar.

Over zonnepark Midden-Groningen

PowerField presenteerde samen met Chint Solar / Astronergy in februari 2018 het inpassingsplan voor zonnepark Sappemeer in de gemeente Midden-Groningen. Dat ontwerp was van groot belang daar de voorzieningenrechter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State eerder de omgevingsvergunning van het zonnepark Sappemeer van 103 megawattpiek schorste. Voor het project werkt PowerField samen met Astronergy dat voor de realisatiefase zorgt. Zonnepark Midden-Groningen wordt een van de grootste zonneparken van de Benelux. De zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 103 megawattpiek kunnen jaarlijks ruim 32.000 huishoudens van elektriciteit voorzien.

Oppervlakte
110 hectare
Op te stellen vermogen
103 MWp
Verwachte jaarlijkse opbrengst
100.000 MWh
Aantal huishoudens
32.000

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.