Zonnepark Sinderen

Zonnepark Sinderen

De projectlocatie is gelegen in het buitengebied in de gemeente Oude IJsselstreek en wordt ontsloten via de Harterinkdijk. De totale oppervlakte van de locatie (vakantiepark en zonnepark) bedraagt plusminus 6,5 hectare. Op de projectlocatie is beoogd een recreatiepark te ontwikkelen. Hiertoe is een gedeelte van de kavels reeds verkocht. Hierdoor kan het zuidelijk gedeelte van de projectlocatie worden ontwikkeld als recreatiepark.

Vanwege de teruglopende vraag naar recreatiewoningen is onderzocht op welke wijze het park verder kan worden ontwikkeld. Hierbij is het idee ontstaan om er een bijzonder duurzaam recreatiepark te ontwikkelen. Het noordelijk gelegen gedeelte van het recreatiepark kan worden benut voor de ontwikkeling van een zonnepark. Het betreft hier een oppervlakte van bruto circa 3,5 hectare. De locatie wordt aan de zuidzijde begrensd door het te ontwikkelen recreatiepark. Aan de westzijde wordt de locatie begrensd door bos. Aan de noord- en oostzijde grenst het park aan weilanden. Op de gehele locatie zijn struiken en bomen aanwezig, die aan de randen van het perceel onderdeel kunnen vormen van de landschappelijke inpassing van het zonnepark. Hierdoor kunnen bestaande kansen worden benut en vormen de reeds aanwezige bomen een direct en volwassen landschappelijke inpassing. PowerField heeft de verwachting hier een zonnepark van circa 3 MWp te kunnen realiseren.

Niet het gehele noordelijke gedeelte van de locatie wordt ingericht als zonnepark. Zo zijn er paden gelegen en wordt een gedeelte langs de randen landschappelijk ingepast. Hierdoor kan er een zonnepark van circa 3,3 hectare en een geïnstalleerd vermogen van circa 3 MWp. Hier gaat het om ongeveer 13.000 reguliere zonnepanelen. Een dergelijk zonnepark op deze locatie kan op jaarbasis ongeveer 3.000 MWh aan stroom produceren. Ter indicatie, dit staat gelijk aan het verbruik van 850 gemiddelde Nederlandse huishoudens circa 1.600 ton per jaar.

Oppervlakte
3,3
Op te stellen vermogen
3 MWp
Verwachte jaarlijkse opbrengst
3.000 MWh
Aantal huishoudens
850
Vermeden CO2 uitstoot
1.600 ton

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.