Zonnepark Ter Apel Kanaal – AVEBE

Het projectgebied ligt in het zuidwesten van de gemeente Westerwolde en maakte tot 1 januari 2018 deel uit van de gemeente Vlagtwedde. Het projectgebied bevindt zich op ongeveer 2,50 kilometer ten oosten van Musselkanaal en ongeveer 5,5 kilometer ten westen van de Duits-Nederlandse grens. In de omgeving liggen lintdorpen Jipsingboermussel en Ter Apel Kanaal aan de oude doorgaande weg van Stadskanaal naar Ter Apel.

Het projectgebied bevindt zich aan het uiteinde van het industrieterrein van Avebe dat aan de westzijde ontsloten wordt door een verbindingsweg tussen de provinciale weg N366 (A.G. Wildervanckweg) en de weg Jipsingboermussel.

De bouw van het zonnepark zal een ruimtebeslag van ongeveer 0,10 km2 (ongeveer 10 hectare)

Duidelijk is dat het park vanuit het omringende gebied geheel aan het oog wordt onttrokken als gevolg van het handhaven en versterken van de (aanwezige) groenvoorzieningen. Het huidige ontsluitingspad van Avebe wordt behouden, mede in verband met calamiteiten. Rondom het zonnepark komt een nieuw te plaatsen hekwerk ter beveiliging van het park en in het binnenterrein zal op een aantal plaatsen ook een weg aanwezig zijn. Deze wegen zijn te bereiken via de drie te bouwen toegangspoorten in het hekwerk. De zonnepanelen worden op het zuiden gericht, zodat zo efficient mogelijk van de zonne-energie gebruik kan worden gemaakt. Aan de zijkanten zal een aantal trafo’s/omvormers gerealiseerd worden.

Oppervlakte
10 hectare
Op te stellen vermogen
15 MWp
Verwachte jaarlijkse opbrengst
14.500 MWh
Aantal huishoudens
4.150
Vermeden CO2 uitstoot
7.850 ton

Voorbereiden
vergunning

Vergunning
verleend

SDE+
toegekend

Voorbereiden
bouw

Bouwen
zonnepark

In
bedrijfstelling

Contact

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over PowerField?
Bel, mail of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag!

PowerField logo

PowerField Netherlands B.V.
Veerdijk 40-D
1531 MS Wormer

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

T. 084 – 4300 038
(op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur)
E. info@powerfield.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.