In de gemeente Hoogezand-Sappemeer werkt PowerField aan een zonnepark in het gebied waar in het verleden het glastuinbouwgebied gepland stond. Naar verwachting zal hier een zonnepark van 80 – 100 MWp gerealiseerd gaan worden. Hiermee zal dit één van de grootste zonneparken van Noord-West Europa worden en jaarlijks voldoende energie gaan leveren aan 21.000 tot 25.000 huishoudens. Dit is voldoende voor het jaarlijks energie verbruik van alle inwoners in de gemeente.

Op 23 februari is er een voorlichtingsavond geweest over het project in De Gouden zon. Deze avond was bedoelt om de direct aanwonenden van het zonnepark te informeren over de plannen. Begin mei zal er een inloopavond zijn waar de plannen nader worden toegelicht. Deze avond willen we de omwonenden ook in de gelegenheid stellen om hun ideeën over het project in te brengen. Aan de hand van deze ideeën zullen we een definitief plan maken waarvan wij willen dat dit breed gedragen wordt door de omgeving. Daarnaast is deze avond ook bedoelt om de aanwonenden te laten meedenken over compensatie en participatie.

Projectgegevens

Oppervlak: 117 hectare
Vermogen: 103 MWp
Panelen: 320.000
Status: Bouwvergunning: JA
Planning: Medio 2019

Veel gestelde vragen over dit project

 • Hoe ziet de bouwtekening eruit?

  Bekijk hier de meest recente bouwtekening: Hoogezand Bouwtekening zonnepark

 • Wanneer begint de bouw van het park?

   
  De start van de bouw is afhankelijk van de vergunningsprocedure.

 • Kan is als aanwonende een belang in het park krijgen?

  De aanwonenden van het zonnepark willen wij tegemoet komen. Over de invulling hiervan wordt momenteel nagedacht. Graag willen we dit ook in overleg doen met de om/aanwonenden.

 • Waar komt het zonnepark?

  Het zonnepark komt ten noorden van Achterdiepen NZ en ten westen van de Langewijk.