9 augustus 2023

Solar Magazine | Bouw Zonnepark Wolvega van start

PowerField is samen met GOLDBECK SOLAR gestart met de bouw van Zonnepark Wolvega. De eerste paal van de 5 megawattpiek grote zonneweide in de Friese gemeente Weststellingwerf is geslagen.

 

Naar verwachting wordt de bouw in het najaar van 2023 afgerond, waarna het zonnepark ongeveer 1.500 huishoudens van zonne-energie kan voorzien.

Oost-westopstelling

PowerField startte al in 2018 met de ontwikkeling van Zonnepark Wolvega. Afgelopen februari werd GOLDBECK SOLAR door PowerField​ geselecteerd voor de bouw van 7 zonneparken waaronder de zonneweide in Weststellingwerf waar de zonnepanelen in een oost-westopstelling worden geplaatst.

Het zonnepark wordt gebouwd op een voormalige paardenrenbaan, die niet meer in gebruik is. Voorafgaand aan de bouw is het terrein volledig opgeruimd en opgeknapt. De locatie is omringd door bedrijventerreinen Noord-West en Schipsloot. De omliggende groensingels worden verjongd en aangevuld met extra beplanting, waardoor er relatief weinig zicht is op de panelen.

Andre Rommers, projectmanager execution phase bij PowerField: ‘Met de realisatie van dit project zetten we mooie stappen in de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Weststellingwerf en onze ambities.’