Vacature HSEQ Advisor


Wormer/Groningen/hybride – PowerField & PowerGo

Bij PowerField en PowerGo brengen we een duurzame wereld dagelijks een stap dichterbij en helpen we de energietransitie vooruit.

PowerField is gespecialiseerd in het opwekken en opslaan van zonne-energie. Sinds 2015 hebben we bijna 1 gigawatt aan zonneparken ontwikkeld. Dat komt overeen met het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 300.000 gemiddelde huishoudens.

Bij PowerGo bouwen we aan een (snel)laadnetwerk in zeven Europese landen. De laadpunten leveren duurzame energie uit onze eigen zonneparken. PowerGo realiseert laadoplossingen voor onder andere HelloFresh, Jumbo, Basic-Fit, Intratuin en verschillende overheden.

PowerField en PowerGo zijn op zoek naar pioniers die voorop willen staan in de Europese energietransitie. Werken bij ons betekent dat je in een snelgroeiende en internationale organisatie terecht komt, waarbij we allemaal werken aan één doel. Een groene toekomst voor iedereen.

Jouw rol

Als HSEQ Advisor bij PowerField en PowerGo is je werk zichtbaar binnen en buiten de organisatie. Je rol betreft een functie van 32-40 uren per week. Je bent betrokken bij de ontwikkeling, realisatie en het beheer van duurzame-energieprojecten op het gebied van zonneparken, energieopslag en het uitrollen van het laadnetwerk.

Je werkt samen met je collega’s van de HSEQ Risk & Compliance mee aan een duurzame wereld. Binnen dit team heb je een belangrijke rol waarbij je beleid, kaders en richtlijnen op het gebied van onze projecten en organisatie formuleert. Hoe jij hiervoor zorgt? Dat is aan jou. We vertrouwen op de manier waarop jij hoofd- en bijzaken van elkaar kan onderscheiden en verbanden kan leggen. Je werkzaamheden variëren van operationeel tot strategisch, van inhoudelijk advies tot advies over beleid, proces en organisatie. Het doel is om de gezondheid en veiligheid op de werkplek steeds verder te verbeteren. Bij alles wat we doen is er aandacht voor de mens, het milieu en de omgeving.

Je verantwoordelijkheden zijn:

 • Beoordelen van nieuwe wet- en regelgeving en relevantie voor onze organisatie.
 • Maken van voorstellen voor beleid, met name op het vlak van gezondheid, veiligheid, milieu en kwaliteit.
 • Effectieve implementatie van het beleid binnen de organisatie.
 • Uitvoeren, begeleiden of toetsen van globale en verdiepende Arbo Risico-Inventarisaties en -Evaluaties (RI&E’s).
 • Geven van voorlichting en training.

Jouw profiel

Bij PowerField en PowerGo werk je in een snelgroeiende organisatie. Het is van belang dat je vanuit verschillende perspectieven kan werken en over de volgende competenties beschikt:

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je hebt affiniteit met duurzame energie en de energietransitie.
 • Je beschikt minimaal over hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt een erkende opleiding in HSEQ met succes afgerond.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van verdiepende RI&E’s.
 • Je hebt kennis van de Arbowet- en regelgeving en van relevante normen op dit gebied.

Dit bieden wij je

Als HSEQ Advisor bij PowerField en PowerGo bieden we je een zeer afwisselende en flexibele baan bij een professionele organisatie met een sterke groeiambitie en veel sociale impact.

Bij PowerField en PowerGo voelen we ons allemaal verantwoordelijk en betrokken bij ons werk, en bij elkaar. Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Binnen een hecht team van gedreven professionals werk je aan toonaangevende projecten, waarbij je veel vrijheid krijgt. Onze organisatie is open en inclusief; iedereen is welkom.

Verder bieden wij je het volgende:

 • Marktconform salaris op basis van kennis en ervaring.
 • 25 vakantiedagen o.b.v. fulltime dienstverband en de mogelijkheid om 10 extra vakantiedagen per jaar bij te kopen.
 • Pensioenregeling bij Bright Pensioen.
 • Een elektrische leaseauto, laptop en mobiele telefoon.
 • Een contract voor de duur van een jaar met intentie tot verlenging naar een vast dienstverband.
 • Mogelijkheid om (deels) thuis te werken.

Wij hebben kantoren in Wormer, Groningen, Kopenhagen en Valencia. Daarbij werken er een groeiend aantal collega’s verspreid door Europa, vanuit huis of vanaf een flexplek. Voor deze functie is het wenselijk dat je woonachtig bent in Nederland en de Nederlandse taal spreekt. Jouw standplaats wordt Wormer of Groningen, verder heb je de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in dit profiel? Of twijfel je hierover, maar ben je toch geïnteresseerd in de functie? Neem gerust contact met ons op. Stuur jouw motivatie en CV naar careers@powerfield.nl. Wij horen graag van je!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.