Vacature Legal Advisor


Wormer – PowerField & PowerGo

Bij PowerField en PowerGo brengen we een duurzame wereld dagelijks een stap dichterbij en helpen we de energietransitie vooruit.

PowerField is gespecialiseerd in het opwekken en opslaan van zonne-energie. Sinds 2015 hebben we bijna 1 gigawatt aan zonneparken ontwikkeld. Dat komt overeen met het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 300.000 gemiddelde huishoudens. Daarnaast houdt PowerField zich bezig met de ontwikkeling van batterijen waar duurzame energie in wordt opgeslagen.

Bij PowerGo, dochteronderneming van PowerField, bouwen we aan een (snel)laadnetwerk in zeven Europese landen. EV-bestuurders laden bij PowerGo op met duurzame energie uit onze eigen zonneparken. PowerGo realiseert laadoplossingen voor onder andere HelloFresh, Jumbo, Basic-Fit, PLUS, Intratuin en verschillende overheden.

PowerField en PowerGo zijn op zoek naar pioniers die voorop willen staan in de Europese energietransitie. Werken bij ons betekent dat je in een snelgroeiende en internationale organisatie terecht komt, waarbij we allemaal werken aan één doel. Een groene toekomst voor iedereen.

Jouw rol

Als Legal Advisor bij PowerField en PowerGo is je werk zichtbaar binnen en buiten de organisatie. Je rol betreft een functie van 40 uren per week. Je bent betrokken bij de ontwikkeling, realisatie en het beheer van duurzame-energieprojecten op het gebied van zonneparken, energieopslag en het uitrollen van het laadnetwerk.

We zoeken een Legal Advisor met werkervaring binnen de rechtspraktijk. Je zal op alle vlakken betrokken zijn bij onze projecten. Deze projecten kennen een grote (onderliggende) financiële waarde en worden vastgelegd in verscheidene complexe overeenkomsten tussen verschillende stakeholders. Je komt in een gespecialiseerd en gemotiveerd team te werken dat momenteel uit twee medewerkers bestaat.

In deze functie krijg je verschillende verantwoordelijkheden en taken:

 • Ondersteunen van onze teams als juridisch aanspreekpunt.
 • Ondersteunen tijdens vergunningsprocedures, contact met overheidsinstanties en andere stakeholders.
 • Adviseren op het gebied van contractenrecht en civiele vraagstukken.
 • Behandelen van diverse ad-hoc vragen vanuit de organisatie.
 • Ondersteunen bij het opzetten van nieuwe business.
 • Opstellen van verschillende contracten en voeren van onderhandelingen.
 • Voeren van (gerechtelijke) procedures.
 • Onderhouden van externe relaties.

Jouw profiel

Bij PowerField en PowerGo werk je in een snelgroeiende organisatie. Het is van belang dat je vanuit verschillende perspectieven kan werken. Verder werk je zelfstandig of samen met een Legal collega aan vraagstukken en rapporteer je aan onze Chief Operational Officer (COO). Ook beschik je over de volgende competenties:

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Rechten.
 • Je hebt minimaal 1-3 jaar werkervaring als advocaat of bedrijfs- of overheidsjurist.
 • Je hebt ervaring met civiel recht.
 • Je hebt een goed gevoel voor politieke, bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen.
 • Je hebt een actieve pragmatische instelling.
 • Je hebt uitstekende juridische en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Dit bieden wij je

Als Legal Advisor bij PowerField en PowerGo bieden we je een zeer afwisselende en flexibele baan bij een professionele organisatie met een sterke groeiambitie en veel sociale impact.

Bij PowerField en PowerGo voelen we ons allemaal verantwoordelijk en betrokken bij ons werk, en bij elkaar. Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Binnen een hecht team van gedreven professionals werk je aan toonaangevende projecten, waarbij je veel vrijheid krijgt. Onze organisatie is open en inclusief; iedereen is welkom.

Wij hebben kantoren in Wormer, Groningen, Kopenhagen en Valencia. Daarbij werken er een groeiend aantal collega’s verspreid door Europa, vanuit huis of vanaf een flexplek. Voor deze functie is het wenselijk dat je woonachtig bent in Nederland en de Nederlandse taal spreekt. Jouw standplaats voor deze rol is ons kantoor in Wormer.

Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in dit profiel? Of twijfel je hierover, maar ben je toch geïnteresseerd in de functie? Neem gerust contact met ons op. Stuur jouw motivatie en CV naar careers@powerfield.nl. Wij horen graag van je!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.