Vacature Marketing & Communications – Copywriting, Content & PR


Groningen – PowerField & PowerGo

Bij PowerField en PowerGo brengen we een duurzame wereld dagelijks een stap dichterbij en helpen we de energietransitie vooruit.

PowerField is gespecialiseerd in het opwekken en opslaan van zonne-energie. Sinds 2015 hebben we bijna 1 gigawatt aan zonneparken ontwikkeld. Dat komt overeen met het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 300.000 gemiddelde huishoudens.

Bij PowerGo bouwen we aan een (snel)laadnetwerk voor elektrische voertuigen in zeven Europese landen. De laadpunten leveren duurzame energie uit onze eigen zonneparken. PowerGo realiseert laadoplossingen voor onder andere HelloFresh, Jumbo, Basic-Fit, Intratuin, PLUS en verschillende overheden.

PowerField en PowerGo zijn op zoek naar pioniers die voorop willen staan in de Europese energietransitie. Werken bij ons betekent dat je in een snelgroeiende en internationale organisatie terecht komt, waarbij we allemaal werken aan één doel. Een groene toekomst voor iedereen.

Over de functie

Als medewerker Marketing & Communications – Copywriting, Content & PR is jouw werk zichtbaar binnen en buiten onze organisaties. Het betreft een functie van 40 uren per week. Hierbij speel je een belangrijke rol binnen de communicatie- en marketingactiviteiten rondom onze zonneparken, projecten met energieopslag en bij het uitrollen van ons laadnetwerk in Europa.

Je komt in een jong en gemotiveerd team te werken dat momenteel uit vijf medewerkers bestaat. In deze functie werk je aan de communicatie, de positionering, het imago en de professionalisering van PowerField en PowerGo. Hierbij krijg jij verschillende verantwoordelijkheden en taken:

 • Schrijven van allerlei verschillende soorten teksten, zoals teksten voor de website, pers- en nieuwsberichten, artikelen, casestudies, brieven en meer.
 • Schrijven voor verschillende doelgroepen en markten voor verschillende landen.
 • Meewerken aan het verbeteren en implementeren van (nieuwe) PR-activiteiten voor verschillende markten en landen.
 • Meewerken aan de uitwerking en implementatie van de rebranding en nieuwe (visuele) merkidentiteit van PowerField en PowerGo.
 • Opstellen en inplannen van publicaties.
 • Bijdragen aan de realisatie van projecten van PowerField en PowerGo.
 • Verantwoordelijkheid over de communicatie- en marketingactiviteiten van jouw eigen projecten.
 • Samenwerken met verschillende afdelingen binnen PowerField en PowerGo.

Bij deze taken en verantwoordelijkheden heb je vrijheid en ruimte voor eigen inbreng.

Over jou

Bij de activiteiten rondom onze projecten help jij als medewerker Marketing & Communications – Copywriting, Content & PR bij de interactie met de omgeving en het schrijven en verbeelden van onze plannen. Hierbij is het belangrijk dat je over de volgende competenties beschikt:

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring binnen een soortgelijke functie.
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, of je hebt dit niveau met werkervaring bereikt.
 • Je schrijft vlot en pakkend en weet je hoe verschillende soorten teksten voor verschillende doelgroepen en doelen moet opstellen.
 • Je hebt affiniteit met duurzame energie, duurzame mobiliteit en de energietransitie.
 • Je hebt talent om snel te kunnen schakelen tussen gepland werk en ad-hoc klussen.
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je kan proactief en effectief werken in een dynamische omgeving.
 • Je bent netjes, gestructureerd en initiatiefrijk.

Dit bieden wij je

Als medewerker Marketing & Communications – Copywriting, Content & PR bij PowerField en PowerGo bieden we je een zeer afwisselende en flexibele baan bij een professionele organisatie met een sterke groeiambitie en veel sociale impact.

Bij PowerField voelen we ons allemaal verantwoordelijk en betrokken bij ons werk, en bij elkaar. Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Binnen een hecht team van gedreven professionals werk je aan toonaangevende projecten, waarbij je veel vrijheid krijgt. Onze organisatie is open en inclusief; iedereen is welkom.

Wij hebben kantoren in Wormer, Groningen, Kopenhagen, Valencia en Barcelona. Daarbij werken er een groeiend aantal collega’s verspreid door Europa, vanuit huis of vanaf een flexplek. Voor deze functie is het wenselijk dat je woonachtig bent in Nederland en de Nederlandse taal spreekt. Jouw standplaats wordt ons kantoor in Groningen.

Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in dit profiel? Of twijfel je hierover, maar ben je toch geïnteresseerd in de functie? Neem gerust contact met ons op. Stuur jouw motivatie en CV naar careers@powerfield.nl. Wij horen graag van je!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.