Business Development Manager

PowerField gaat voor slimme en innovatieve energie-oplossingen. Wij ontwikkelen, bouwen en beheren zonneparken, laadpalen en opslagsystemen. Wij zijn dagelijks bezig met innoveren binnen de hernieuwbare energiesector. Dit doen wij efficiënt, duurzaam, lokaal betrokken en maatschappelijk verantwoord. De realisatie van zonneparken, het plaatsen van laadpalen onder de naam PowerGo en de ontwikkeling van opslagsystemen met PowerStorage komen voort uit deze gedachte.

Alle duurzame ontwikkelingen in Nederland hebben tot gevolg dat de vraag naar stroom fors toeneemt. Maar ook raakt het elektriciteitsnet in Nederland steeds voller. Dit vraagt om een slimme en innovatieve aanpak voor energieopslag, waarvoor wij nieuwe technologieën ontwikkelen. Onze dochteronderneming PowerStorage houdt zich bezig met het vinden van geschikte locaties voor het plaatsen van opslagsystemen om de duurzaam opgewekte energie in op te slaan. Deze opslagsystemen worden ook wel batterijen genoemd. Hiermee zorgen wij ervoor dat het Nederlandse energienet niet overbelast wordt op piekmomenten en op dalmomenten toch in de behoefte kan worden voorzien.

Meer informatie vind je op onze website: PowerStorage

Over de functie

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Business Development Manager voor de ontwikkeling van energieopslagsystemen bij PowerStorage. Het betreft een functie van 40 uur per week.

Binnen deze functie kom je te werken in een klein en gespecialiseerd team. Samen met het team ga jij aan de slag met de dagelijkse werkzaamheden rondom de ontwikkeling van opslagsystemen. Daarnaast kun jij ook goed zelfstandig werken. In deze functie krijg jij verschillende verantwoordelijkheden en taken:

  • Ontwikkelen van projecten;
  • Opstellen van projectplannen;
  • Rechercheren van geschikte locaties voor energieopslagsystemen;
  • Opbouwen en onderhouden van contacten en relaties;
  • Voorbereiden en indienen van vergunningsaanvragen.

Over jou

Het ontwikkelen van energieopslagsystemen is nog een relatief nieuw onderwerp, wat ook veel nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Het is belangrijk dat jij over de volgende competenties beschikt:

  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Affiniteit met duurzame energie en de energietransitie;
  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding, of je hebt dit niveau met werkervaring bereikt;
  • 1 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • In staat zijn goed overzicht en structuur te houden en te zorgen dat de juiste zaken op het juiste moment worden uitgevoerd;
  • Goed zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
  • Proactief en resultaatgericht;
  • Stressbestendig;
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat wij bieden

Als Business Development Manager kom je te werken binnen een snelgroeiende markt. Je krijgt een uitdagende werkplek in een groeiende organisatie, die zich inzet om de overgang naar een groene energievoorziening te versnellen. Sinds 2015 zijn wij betrokken geweest bij de ontwikkeling van bijna 1 gigawatt aan zonneparken. Dit staat gelijk aan het verbruik van meer dan 300.000 gemiddelde huishoudens op jaarbasis. Bij PowerField krijg je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om aan toonaangevende projecten te werken.

Wij hebben kantoren in Wormer en Groningen. Voor deze functie is het wenselijk dat je woonachtig bent in Nederland en de Nederlandse taal spreekt.

Spreekt dit je aan en herken je jezelf in dit profiel? Of twijfel je hierover, maar ben je toch geïnteresseerd in de functie? Neem gerust contact met ons op. Stuur jouw motivatie en CV naar careers@powerfield.nl. Wij horen graag van je!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.