11 januari 2024

Zonnepark Doorsneeweg levert stroom

Zonnepark Doorsneeweg, gelegen in het Groningse Nieuwe Pekela, is voltooid en in gebruik genomen. Het zonnepark levert sinds eind 2023 een hoeveelheid groene stroom die vergelijkbaar is met het verbruik van ongeveer 440 gemiddelde Nederlandse huishoudens op jaarbasis.

Zonnepark Doorsneeweg is ontwikkeld door en in eigendom van PowerField. Het project ligt naast Zonnepark Ommelanderwijk, dat een aantal jaren eerder door PowerField ontwikkeld is.

Duurzame bestemming

Het zonnepark bevindt zich op het bedrijventerrein van Smurfit Kappa, één van ’s werelds grootste leveranciers van papieren verpakkingen. Het project is gerealiseerd op 1,6 hectare bedrijventerrein dat niet meer in gebruik was. Hiermee heeft de locatie een nieuwe, duurzame bestemming gekregen.

Het zonnepark in haar omgeving

Om het zonnepark in het landschap in te passen heeft PowerField een groene haag aangelegd die het zicht op de panelen beperkt. Daarnaast zijn er een aantal zaken gerealiseerd voor de omgeving. Zo heeft PowerField een schenking gedaan aan de omwonenden om hen te laten meeprofiteren van het project en schenkt PowerField jaarlijks een bijdrage aan het duurzaamheidsfonds van de gemeente Pekela.

Zonnepark Doorsneeweg

Gideon Werner, Managing Director van Smurfit Kappa: “Bij Smurfit Kappa streven we ernaar een invloedrijk bedrijf te zijn dat een groene planeet bevordert. Duurzaamheid zit in ons DNA. We zijn dan ook zeer verheugd met de oplevering van Zonnepark Doorsneeweg, waarmee ons terrein een duurzame aanvulling heeft gekregen.”

Jean-Louis Bertholet, CEO van PowerField: ‘’Zonnepark Doorsneeweg is één van de zeven zonneparken die PowerField bouwt in 2023 en 2024. We zijn trots dit project nu te hebben opgeleverd en verder bij te dragen aan de energietransitie van Nederland. We hebben aandacht besteed aan de inpassing van het zonnepark in de omgeving en onze bijdrage kunnen leveren aan de lokale gemeenschap.’’

Foto’s: Martijn Heemstra

Bekijk meer projecten

Zonneparken van PowerField