30 november 2023

Zonnepark Wolvega in gebruik genomen

De bouw van Zonnepark Wolvega is voltooid. Het zonnepark, gelegen in de Friese gemeente Weststellingwerf, voorziet sinds oktober ongeveer 1.500 gemiddelde Nederlandse huishoudens van duurzame stroom.

Zonnepark Wolvega is ontwikkeld door en in eigendom van PowerField. Het zonnepark heeft een opgesteld vermogen van ongeveer vijf megawattpiek waarbij de zonnepanelen in een oost-west opstelling zijn geplaatst.

Duurzame bestemming

Met de komst van Zonnepark Wolvega heeft de locatie een nieuwe, duurzame bestemming gekregen. Het zonnepark is gebouwd op een voormalige paardenrenbaan, welke niet meer in gebruik was. Voorafgaand aan de bouw is de oude, vervallen bebouwing opgeknapt.

De locatie is omringd door bedrijventerreinen Noord-West en Schipsloot. De omliggende groensingels zijn verjongd en aangevuld met extra beplanting, waardoor er relatief weinig zicht is op de panelen.

Zonnepark Wolvega - PowerField

Zonnepark Wolvega

“We zijn erg blij met de oplevering van Zonnepark Wolvega. Het is één van de zeven zonneparken die PowerField bouwt in 2023’’, vertelt Jeffrey Janssen, Project Manager bij PowerField. “Hiermee zetten we mooie stappen in de energietransitie van Nederland en leveren we een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van gemeente Weststellingwerf.”

Zonnepark Wolvega - PowerField
Zonnepark Wolvega - PowerField

Bekijk meer projecten

Zonneparken van PowerField