15 mei 2023

Zonneparken Fluitenberg en Pesse geopend

PowerField en Chint Solar hebben op zaterdag 13 mei de zonneparken Fluitenberg en Pesse in de gemeente Hoogeveen geopend.

Het openen van de projecten maakte onderdeel uit van de ‘’zonnekaravaan’’, waarbij Chint Solar via een route van 70 kilometer vijf zonneparken opende. Tijdens de openingen stonden de thema’s biodiversiteit en het enthousiasmeren van de toekomstige generatie voor duurzame energie centraal. Aanwezige kinderen gaven hun creatieve invulling aan de naambordjes van de zonneparken. Ook werden er insectenhotels geplaatst.

Met een geïnstalleerd vermogen van 65 megawattpiek kunnen zonneparken Fluitenberg en Pesse samen ongeveer 21.000 huishoudens voorzien van groene stroom. De landschappelijke inpassing van beide zonneparken verschilt en is gebaseerd op kenmerken van het omliggende landschap en wensen vanuit de omgeving. In Pesse worden natuurstroken aangelegd aan de noord- en westzijde, en een haag aan de zuidzijde. In Fluitenberg wordt een losse haag rondom het zonnepark aangeplant om de panelen aan het zicht te onttrekken.

De plannen voor beide zonneprojecten werden door PowerField geïnitieerd en ontwikkeld. Chint Solar nam daarna de realisatie als hoofdaannemer op zich. De bouw van de parken werd afgerond aan het einde van 2022.

Opening zonneparken Fluitenberg en Pesse

Sofian Eljarroudi (Head of Business Development bij Chint Solar) en Jaco van Leeuwen (Project Manager bij PowerField) bij Zonnepark Fluitenberg

Jaco van Leeuwen, Project Manager bij PowerField: ‘’Ik kijk terug op een zeer geslaagde dag. Vanaf 2017 hebben wij ons ingespannen om de projecten in Fluitenberg en Pesse te realiseren. Het is mooi dat we nu samen met betrokkenen de parken kunnen openen. PowerField is er trots op dat de zonneparken in gebruik genomen zijn, waarmee we een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsambities van de gemeente Hoogeveen en de energietransitie van Nederland.’’

Meer over deze projecten:

Foto’s: Bas Hattum

Opening zonneparken Fluitenberg en Pesse
Opening zonneparken Fluitenberg en Pesse